top of page
Filozofie
IMG_0108.jpg

Filozofia noastră

Explorarea, dezvoltarea imaginației, dragostea pentru copii și educația timpurie sunt valorile principale după care ne ghidăm la ImagiNation Early Years Centre. Ne dorim ca ImagiNation să devină o a doua casă pentru copii, un loc special în care să fie iubiți, îngrijiți și expuși la diferite activități de învățare timpurie.

Centrul nostru oferă educație timpurie bazată pe principiile abordării Reggio Emilia, cu accent pe învățare prin joacă și povești (play-based și story-based learning). Programul nostru educațional răspunde nevoilor individuale ale fiecărui copil, stadiului diferit de dezvoltare, precum și intereselor variate ale copiilor. Programul nostru include expunerea la limba engleză zilnic prin conversație, povești și cântecele, contribuind astfel la dezvoltarea gândirii divergente și a creativității copilului. 

Abordarea Reggio Emilia valorifică rolul părinților în dezvoltarea filozofiei centrului și programului educațional. Informații detaliate despre modul în care decurge o zi la centrul nostru se găsesc aici (link spre o zi la noi) sau în cartea pentru părinți, care include toate procedurile și modul de organizare al programelor educaționale oferite.

Valorile după care ne ghidăm la ImagiNation Early Years Centre

ImagiNation_Elements_Vectorial-02_edited.png

Adaptarea blândă a copiilor la un mediu familiar, prietenos și sigur.

ImagiNation_Elements_Vectorial-03.png

Dezvoltarea imaginației, a creativității și a fanteziei

ImagiNation_Elements_Vectorial-09.png

Învățarea prin joacă

Învățarea prin lectură

ImagiNation_Elements_Vectorial-04.png

Dezvoltarea socio-emoțională a copilului 

ImagiNation_Elements_Vectorial-05.png

Explorarea și învățarea prin descoperire

Reggio Emilia

Centrul ImagiNation urmează în abordarea tematică săptămânală principiile filozofiei Reggio Emilia, abordare care își are originile în Italia, fondatorul ei fiind Loris Malaguzzi. Această abordare s-a răspândit treptat în diferite colțuri ale lumii datorită următoarelor motive:

valorifică curiozitatea și creativitatea copiilor prin activități-proiect din domenii variate

părinții sunt încurajați să se implice în activitățile noastre și în educația copiilor

copiii învață prin explorarea mediului exterior și interior cu ajutorul celor 100 de limbaje și modalități de expresie, printre care enumerăm cuvintele, dansul, pictura, sculptura, modelajul, muzica, teatrul, mișcarea, colajul și jocurile de umbre.

educatorul este mentor și ghid pentru fiecare copil, fiind un observator al nevoilor și înclinațiilor copilului.

mediul reprezintă al treilea profesor, mediul înconjurător fiind aranjat în așa manieră încât să încurajeze explorarea și învățarea

copilul învață prin cele 100 de limbaje, copiilor li se pun la dispoziție activități variate din diverse domenii prin care sunt încurajați să-și dezvolte creativitatea, socializarea, încrederea în sine, totodată acumuland informații utile pentru a crește echilibrat 

Pe lângă principiile Reggio Emilia, ImagiNation integrează practic play-based și story-based learning,  deoarece considerăm ca la această vârstă copiii învață jucându-se iar poveștile reprezintă modalitatea principală prin care dezvoltăm limbajul și creativitatea copiilor.

Activitățile din cadrul programului sunt realizate în acord cu aceste principii și se vor desfășura în regim bilingv engleză-română.

IMG_9959.jpg
Reggio Emilia

În ochii copiilor, nicio zi nu seamănă cu alta și ne străduim să îi oferim fiecăruia posibilitatea de a explora, de a crește, a comunica sau a se juca și învăța în ritmul propriu. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, copiii au nevoie și de predictibilitate și o rutină a principalelor momente ale zilei.

Fiecare săptămână se finalizează cu un proiect în funcție de tematica abordată în acea săptămână. 
Pe parcursul săptămânii vor fi incluse ateliere tematice, specifice abordării Reggio Emilia.

Pas cu pas, zâmbet cu zambet, zi după zi, viziunea noastră se conturează  în cadrul acestor zile pline de imaginație.